Olot – 5 plans per gaudir en família

Olot –  5 plans per gaudir en família

  Ja portem unes quantes escapades per la zona de la Garrotxa i s’ha convertit en un dels nostres destins preferits per gaudir en família. L´hem visitat amb un, dos i ara amb els tres petits de la casa, i cada ocasió ha sigut fantàstica.

De les nostres visites us hem preparat un resum de les 5 activitats o plans que seran una aposta segura per gaudir en família. Aixó no vol dir que de propostes i activitats en teniu moltes més, però si teniu pensat una escapada de cap de setmana, amb aquestes sugerències podreu aprofitar més la visita!

Que gaudiu família!

  1. PASSEIG PER LA RESERVA NATURAL DE LA FAGEDA D’EN JORDÀ.

Aquesta proposta és un clàssic si visiteu la Garrotxa. Fins ara, sempre que hi havíem anat els aparcaments habilitats a banda i banda de la carretera que va d’Olot a Santa Pau sempre estaven plens de gom a gom. Si no recordo malament ens passava sobretot en època de setmana santa i ponts diversos, com el de la Castanyada. Aquest últim cop vam poder deixar el cotxe sense problemes a l’aparcament de Can Serra. hi trobareu una zona amb taules de picnic, un punt d’informació, maquina de begudes, lavabos públics i a més, és el punt de partida per visitar la fageda en carro de cavalls. Nosaltres vam optar per fer la ruta circular d’uns 2/3 km per conèixer la fageda a peu. Al punt d’informació ens van facilitar detalls, així com ens van sugerir fer la gimcana familiar que consisteix en dos fulletons amb fotografíes i preguntes per anar descobrint la Fageda. El preu per aquests fulletons és 1€ i amb els dos grans de la casa ( de 7 i 9 anys) va anar molt bé. Vam aprendre a diferenciar faigs/roures, a conèixer les característiques dels faigs, a buscar cases niu i moltes altres curiositats. La ruta no es apte per fer en cotxet pel tipus de camí, tot i que es molt planer. Vam combinar motxilla portanadons amb la petita, ja que també va voler caminar i gaudir de la fullaraca. Si no teniu motxilla, al punt d’informació també us la llogaran si voleu!

2. VISITA A LA COOPERATIVA DE LA FAGEDA

Tot i conèixer el projecte i els productes de la fageda de ja feia temps, les últimes vegades que hi havíem volgut anar, vam mirar de reservar entrades la mateixa setmana, i suposo que per ser pont/vacances sempre ens ho trobàvem ple. Aquest cop, i per evitar decepcions vam reservar les entrades amb gairebé un mes d’antelació. I visitant la web de la cooperativa vam veure que teniem diferents propostes, que inclouen la visita estàndar per conèixer la granja i la cooperativa, visita de la fageda i l’activitat familiar PETITS GRANJERS. Ens vam decantar per l’activitat especial de petits granjers, orientada a famílies amb petits entre els 3 i els 10 anys, tot i que l’Emma, que en breu farà els 2, també va gaudir i molt!

L’activitat es sempre a les 15h, per coincidir amb l’horari de menjar de les vaques. Després d’una breu i interessant introducció del Victor, el nostre guía, vam passar a l’acció, i els petits van treballar de valent alimentant als vedells petits (preparant la llet en pols) i a les vaques portant amb carretons cereal i palla. S´ho van passar pipa! També vam poder veure per fora el procès de fabricació de iogurts (dissabte i diumenge no hi ha producció), així com les melmelades i per últim, desprès de veure un video explicatiu del projecte, vam poder berenar productes de la Fageda! un plaer pels sentits i un projecte que toca la fibra! No deixeu d’anar-hi.

Si teniu petits granjers i voleu més propostes, a més de visitar la Fageda, podeu apropar-vos a altres granjes de la zona que fan producte local i de qualitat, com per exemple Mas Coromines.

3. RUTA EN BICI PER LA VIA VERDA

Una proposta genial per gaudir d’un entorn magnífic en família. Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d’Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d’en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar. El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat, condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.

Recomanem el tram d’Olot a Les Preses (5km), amb la qual passareu per davant del parc de la Pedra Tosca i podreu aprofitar-ho.

4. VISITA DEL PARC NOU I EL MUSEU DELS VOLCANS A OLOT

El Parc Nou és una esplèndida finca, actualment parc municipal, on es troba la Torre Castanys, edifici modernista, que recomanem visitar per informar-vos sobre el Parc Natural i conèixer la vegetació característica del Pla d’Olot.

La visita passa pel jardí botànic ben senyalitzat i val la pena aprofitar per visitar el Museu dels Volcans al bell mig.

5. PASSEIG PEL PARC DE LA PEDRA TOSCA

Una proposta que ens ha sorprès i molt ha estat el Parc de la Pedra Tosca, format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, i amb un paisatge canviant al llarg de l’any, ens acull i ens torna al silenci i a la sensació de viure sense pressa, però també ens ajuda a entendre l’extrema necessitat i tenacitat humanes per modificar un territori de tant excepcional duresa.

Una ruta circular d’uns 5km ( afegir-hi 1km més si hi aneu amb cotxe i el deixeu a l’aparcament de l’entrada). El passeig que porta pel Bosc de la Pedra Tosca hi transiten ciclistes, runners i fins i tot excursionistes a cavall. Una bona excursió, totalment assequible i que no es fa gens pesada gràcies als panells enumerats i informatius que serveixen de guia per seguir la ruta. Amb posterioritat hem conegut que hi han dues rutes, una més curta que l’altra. En el nostre cas, vam seguir els panells numerats fins al final.

No apte per cotxet, pero tota una aventura per gaudir en família.

Altres propostes que hem descobert més tard i que ens apuntem per la propera sortida, inclourien EXCURSIÓ AL VOLCÀ DEL CROSCAT, PASSEIG PER SANTA PAU I GIMCANA FAMILIAR

Que gaudiu família!