Altafulla – Desembocadura del Gaià

Altafulla – Desembocadura del Gaià

Durant tot l’any Altafulla és un municipi que organitza tota una sèrie d’activitats i esdeveniments de gran interès per families. Ara a l’estiu, la fira d’artesans és un dels reclams més populars i recomanats, que té lloc a l’agost.

Val la pena aprofitar i venir a Altafulla també a conèixer alguns dels seus racons naturals, com la desembocadura del Gaià. Per proximitat és una de les nostres visites més repetides amb els petits, tot i que evitem normalment el mes de juliol i agost per la massificació. Cal dir, però, que tot i ser una ruta curta, es pot fer sense problemes a l’estiu, ja que gran part del camí està a l’ombra.

 De punts de partida n’hi ha molts, segons les ganes de caminar que tingueu, si voleu anar amb cotxet i on voleu o podeu aparcar el cotxe. També podeu començar a la platja, per la ruta es fa per tots dos costats de la llera del riu.

Pels petits trobareu un planell a mig camí amb informació sobre l’ecosistema de la desembocadura del Gaià.  L’Associació Mediambiental la Sínia, amb instalacions a tocar del riu, a l’Hort de la Sínia, fan feina de custòdia, a més a més de projectes en diferents trams del riu Gaià per protegir fauna autòctona i l’entorn original. Alguns projectes són per exemple la recuperació i protecció de la tortuga de rierol. Per conèixer més informació sobre el riu Gaià visiteu aquest enllaç 

                                                      

  Com veieu els camins són amples, accessibles i gaudireu d’uns panells informatius i divulgatius que expliquen com descobrir plantes i fauna autòctona a travès dels sentits. Una aventura que els petits gaudiran. Com ja us comentàvem al principi de la publicació és pot acabar o començar la ruta a la platja, des d’on també podeu continuar de ruta cap al castell de Tamarit o cap a la platja i la vila marinera d’Altafulla.

Us recomanem la visita, sobretot quan comença a fer fresqueta. Nosaltres normalment deixem el cotxe a l’aparcament de l’estació de tren d’Altafulla, i fem una mica de ruta. Per petits a partir de 3/4 anys no hauria de ser problema, i es passen per diferents camins,  ben senyalitzats fins a l’inici de la desembocadura. Hi trobareu alguns bancs per seure, i sempre podeu gaudir d’un picnic a la platja!

També podeu anar fins a la zona dels càmpings a Tamarit i aprofitar i visitar el parc agroecològic l‘Hort de la Sínia que ofereix tallers didàctics tot l’any, a més d’un espai on gaudir de granja, jardins dels sentits, agricultura ecològica i hortets familiars i molt més.

Que gaudiu molt familia!!