Banyoles – Vacances en família

Banyoles – Vacances en família

Com sabeu el programa Vacances en família de la Generalitat de Catalunya és un programa adreçat a famílies amb fills menors de 18 anys que parteix d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies mitjançant l’Agència Catalana de la Joventut i els albergs de la XANASCAT, amb el suport de la Direcció General de Famílies, que té l’objectiu de potenciar el lleure familiar i fomentar, com un aspecte educatiu, la convivència dels membres de la unitat familiar entre ells i la resta de famílies.

Portem 4 edicions gaudint d’estades de cap de setmana ( també podeu anar-hi a l’estiu en torns d’una setmana o aprofitant ponts i fent una estada més llarga) i intentem buscar i combinar un entorn que desconeixem com a família amb un alberg que ofereixi uns serveis complets. La majoria d’albergs ja compleixen aquests requisits, però a vegades pot ser que us trobeu que un alberg no disposa de bany privat per cada família. Ens hi hem trobat algun cop, i tot i que no ens ha suposat un greu inconvenient, si que he de dir, que quan vas amb tres petits, i un és un bebe, doncs s’agraeix per logística disposar d’un bany privat, per la qual cosa és un aspecte que nosaltres com a família mirem quan escollim on volem anar. També tenim en compte si hi ha parcs infantils i zona infantil coberta dins l’alberg.

En el cas de Banyoles, es tracta d’un alberg ubicat al casc antic, que no s’hi pot arribar amb cotxe, però ben aprop de zones d’aparcament. Just davant hi trobareu un petit parc infantil, i dins l’edifici i hi ha un petit pati interior on els petits poden jugar.

Les habitacions disposen de bany privat, i a més a més tenen una zona infantil i de jocs molt complerta amb taula de pin pon, zona de llibres i jocs tant de taula com piscina de boles. Si hi aneu a la tardor/hivern quan es fa fosc aviat, s’agraeix tenir un lloc recollit per entretenir la canalla abans i després de sopar!

L’alberg disposa de WIFI i de serveis d’assessorament i informació turística. Ens van ajudar a llogar una bici i remolc per anar amb els petits a fer un tomb per l’Estany. Una experiència que recomanem i molt! ja tenim clar que ara que som 5 hi tornarem, però aquest cop sense remolc, amb cadireta per la petita i dos bicis pels grans de la casa!

L’entorn de l’Estany de Banyoles i el mateix poble són una meravella, i un de les millor opcions per anar en família. Ens encanten els espais naturals per correr i descobrir, així com parcs originals i únics. El parc de la Draga, al costat del jaciment neolític, és un d’aquests espais que enamoren i conviden a estar-s’hi molta estona!

A la fotografía es veu una petita estructura, però tinc una bona fotografía de l’estructura més gran en forma de drac.

Teniu moltíssimes opcions per caminar, anar en bici o passejar per l’entorn, i també obviament visitar l’estany amb vaixell. Podeu navegar amb la Tirona o bé llogar barquetes.

També podeu visitar el casc antic a peu o agafar el Tren Pintxo. Nosaltres ho vam fer a peu. La distància és molt assequible, i el camí fàcil de fer.

Hi trobareu bastants itineraris per descobrir l’entorn natural de Banyoles, un entorn espectacular que ens va deixar bocadabats. I molt sorpresos, sobretot visitant les Estunes.

El bosc de Les Estunes  o les Tunes és un bonic i frescal paratge on s’hi combina una vegetació densa i ombrívola, un conjunt d’esquerdes, baumes i coves enmig de la roca de travertí, que conjugen un conjunt de valors naturals, geològics i socials com les llegendes.

És un espai fantàstic per descobrir amb petits, amb una ruta molt ben senyalitzada i fàcil de seguir, i un entorn espectacular.

Si dubteu on anar amb la canalla aprofitant el programa de Vacances en família o simplement buscant una escapada de cap de setmana, amb Banyoles ho teniu tot i més. Family Friendly total!

Quan hi vam anar, hi havia en marxa un programa del patronat de turisme que consistia en regalar uns imans amb imatges típiques de Banyoles per col·leccionar cada cop que visitaves un museu o utilitzaves un servei turístic com la barca Tirona o el tren Pintxo. Una gran iniciativa!