Calafell – Ciutadella Ibèrica

Calafell – Ciutadella Ibèrica

Quan sortim amb els petits intentem trobar destins o propostes que puguem gaudir tots plegats. Normalment fem sortides a la natura, participem d’activitats populars o visitem patrimoni. En aquest últim cas a casa expliquem de forma amena que anem a veure o fer, per tal de que els dos grans s’ubiquin i sàpiguen de que va el tema.
Recentment vam visitat la ciutadella ibèrica de Calafell, apropet de casa i una sortida que ens ha encantat a tots, petits i grans.

   
Vam descobrir online que el recinte disposava d’un joc de pistes fet expressament per la canalla per fer mentre es visita per lliure el recinte. També disposen de tallers o visites teatralitzades, concentrades sobretot a l’estiu.
Vam aprofitar una jornada de portes obertes i vam passar un parell d’horetes a la ciutadella. Us deixo en les imatges els horaris i els preus normals.

        
Vam demanar també el joc de pistes infantil per un preu de 2€. Consisteix en unes pàgines que proposen als nens descobrir qui habitava en algunes de les vivendes que es troben a la ciutadella. Mitjançant preguntes i pistes, i partint d’un llistat de possibles personatges, vam poder descobrir moltes coses i parar atenció a molts detalls.


El recinte reconstruït en gran part és una meravella, sobretot perquè et permet endinsar-te en un poblat real. Fortificacions, carrerons, estructures reconstruïdes i d’altres excavades, vivendes reconstruïdes amb tota mena de detalls…


Una de les coses que més em va agradar a mi peró sobretot als nens va ser tant la llibertat de poder descobrir i investigar-ho tot, com la possibilitat de tocar i experimentar de primerà mà. Coses com equipar-se de guerrers, carregar una àmfora, intentar escriure el seu nom en íber o vigilar des de la torre de vigía, han fet d’aquesta sinó la millor una de les millors i més recomanables visites a patrimoni que hem fet mai.


A nivell pràctic l’accès està molt ben senyalitzat, però la zona d’aparcament està bastant deixada.


A dins del recinte hi ha taules de picnic que es poden utilitzar peró respectant els horaris d’obertura i tancament.

       
També hi trobareu un punt d’atenció al visitant amb serveis, màquines de begudes i fins i tot hi podeu deixar el cotxet dels més petits per portar-los en braços ja que la ciutadella no es pot accedir tota en cotxet. Nosaltres vam fer servir la motxilla i cap problema.
Que gaudiu famílies!!