Mónnatura Pirineus – Vacances en família

Mónnatura Pirineus – Vacances en família

Us portem una de les nostres experiències amb el programa Vacances en Família de fa un any i mig: MónNatura Pirineus. En aquest cas ens va atraure molt l’alberg i la seva filosofia i estructura.

 

MónNatura Pirineus, inaugurat l’any 2002, és un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera que ofereix estades i activitats adreçades a tot tipus de públic amb una missió molt clara: sensibilitzar a la societat vers el desenvolupament sostenible i la conservació de la natura i el paisatge mitjançant activitats d’educació ambiental.

Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, MónNatura Pirineus és un centre que disposa d’unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant fer vida a l’alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge.

L’Alberg en si es preciós, modern i amb tots els serveis. Les habitacions amb bany privat i molt cómodes.

Hi trobareu una biblioteca molt completa, una sala de jocs de taula i una sala de jocs infantils, a més a més d’un bar/cafeteria i un auditori, on vam tenir la sort de gaudir d’una mostra de Curts quan hi vam ser.

Com activitats cal destacar l’observació dels estels amb monitors molt professionals i uns telescopis fantàstics. L’activitat va ser un èxit amb el gran de la casa de 7 anys. El petit va preferir jugar a la sala de jocs.

Al voltant hi trobareu camins per fer passejades en família assequibles i de forma circular.

Per últim, no us podeu perdre el Centre De Fauna dels Pirineus. En aquest espai hi trobem espècies animals que, en el moment del néixer, van tenir problemes, i com a conseqüència, la seva mare no va participar en l’alletament. És en aquest moment que hi intervé l’ésser humà i, mitjançant un procés d’impressió, se’ls pot recuperar i dignificar la seva vida en un estat similar al del seu hàbitat natural.

Vam realitzar la visita guiada un diumenge pel matí. Es camina bastant i es per la muntanya, però val molt la pena per veure els animals en recuperació i en el seu hàbitat natural.

Una escapada en família espectacular! Si us agrada la muntanya i la natura, és una opció ideal per anar en família. Totalment “family friendly”!