Pratdip: a la recerca dels “Dips”

Pratdip: a la recerca dels “Dips”

Fa un parell de setmanes vam anar a la recerca dels Dips. Es tracta d’una llegenda al voltant del poble de Pratdip ( Baix Camp) que explica l’existència dels Dips o uns gossos llops negres que habitaven pels voltants del poble. El nom del mateix va lligat amb aquestes criatures, i es que tot i que diuen que des del S.XIX ja no existeixen, us assegurem que si visiteu el poble en podreu trobar en diferents indrets, us atreviu?  Nosaltres vam decidir apropar-nos a conèixer de primera mà aquesta llegenda una tarda/vespre quan el sol no pica tant. Hi tornarem de segur a la tardor, ja que hem vist a la pàgina web de turisme de Pratdip que a la serra de Llaberia, on es troba el poble, hi podem fer excursions i que a la vora hi ha un santuari amb una zona de picnic per anar a passar el dia.

Doncs be, es tracta d’una visita guiada genial pels petits de la casa. Ens vam preparar a casa, imprimint el plànol del poble que ens va servir per buscar els diferents Dips que s’hi troben amagats.

La idea és genial, i us ben asseguro que és una de les millors propostes per descobrir el casc antic i el patrimoni d’un municipi que hem vist mai. Hi vam anar recomanats per la Mar i l’Anna ( que té un bloc xulíssim sobre disciplina positiva i families, Tres llunetes, aquí teniu l’enllaç per fer-hi una ullada)i ja sabíem que el joc consistia en trobar diferents representacions d’aquest animal llegendari ( majoritàriament en ferro)per diferents racons i llocs amagats del poble.

                           

 

                             

  Val a dir que no els vam trobar tots i per això hi hem de tornar segur. A més a més, cap a l’octubre el poble es volca i organitza l’esdeveniments Pratdip Llegendari, o sigui que tindrem raons per tornar-hi.

Coneixeu més propostes per visitar pobles o municipis amb jocs de pistes o endevinalles? Ens ho podeu fer saber a través de les xarxes socials o per email a info@quefemfamily.com

Que gaudiu familia!