Reus – Centre Gaudí

Reus – Centre Gaudí

Aquest passat cap de setmana vam descobrir un equipament a Reus que sincerament desconeixíem. Mira que ens agrada Gaudí (a qui no!), però pensàvem que quan la petita Emma creixi una mica anirem a tombar i passejar per Barcelona pel Parc Güell o la Pedrera, i farem alguna escapadeta a veure els Jardins Artigues. Ens ha sorprès descobrir al cor de Reus el Gaudi Centre, més que un museu, un espai interactiu i dinàmic per conèixer més sobre la vida i obra del geni de l’arquitectura.

Mitjançant les xarxes socials ens va arribar la informació que cada 2n diumenge de mes s’ofereix una visita familiar a les 11h del matí al centre. El preu son 4€ i la durada de l’activitat calculeu unes 2 hores (hi vam estar 3 hores i us puc assegurar que en cap moment es va fer pesat, i els primers sorpresos vam ser nosaltres, ja que els dos grans son inquiets de mena i van gaudir molt!)

 

     L’activitat es fa en catala, i el grup es d’uns 10 participants mes o menys. Aquest passat diumenge hi havia 9 petits mes els respectius acompanyants. La visita va comencar amb una petita presentacio, primer de la guia i monitora del grup, la Cisca, i després del centre i la figura de Gaudí.

Ens va encantar el plantejament de l’activitat. Des d’un principi la Cisca va fer els petits protagonistes de la jornada. Va començar per parlar dels orígens de Gaudí, la seva familia i com es van traslladar de Reus a Barcelona per facilitar que els fills puguéssin estudiar carrera a la capital. A la fotografia podeu veure com els petits es van disfressar de personatges com Gaudí mateix, els pares o el seu germà Francesc.

                        

 Combinant el fil de la pròpia història de Gaudí i les seves obres, les seves originals aportacions i perspectives, la Cisca ens va anar explicant curiositats, així com presentant nous personatges com el Sr. Güell, mecenes de Gaudí.

Vam poder veure i tocar maquetes reals que imiten les muntanyes de Montserrat, o parts de l’estructura de la Sagrada Família o imitacions de columnes.

      

També vam conèixer més sobre les aportacions de Gaudí com a enginyer, sobretot ens va fascinar la vessant ecológica i pràctica de la terrassa del Parc Güell, que serveix per recollir l’aigua de la pluja a través de les columnes i en uns dipósits amagats.

Descobrir la llegenda de Sant Jordi a la Casa Batlló, veure de primera mà com ha crescut la Sagrada Família en els darrers anys, i observar els detalls en objectes tan quotidians com el paviments del carrer. Va ser una visita molt entretinguda, divertida i amena.

     

  La visita general, inclou dos audiovisuals en sales diferents. Són vídeos curtets on primen les imatges i la música.

En el cas de l’activitat familiar, vam acabar la visita amb una manualitat molt “gaudiniana”. Vam poder decorar imitant l’estil del trencadís la figura del drac de Gaudí amb la tècnica de paper maché.

      

  Un diumenge fantàstic, on tota la familia vam gaudir, vam aprendre i ens va passar el temps volant. Molt recomanable, sobretot si teniu petits a partir de 4/5 anys.

Que gaudiu familia!