Rodonyà – Orientast

Rodonyà – Orientast

Sens dubte ens encanta descobrir novetats i propostes originals per gaudir del nostre lleure en família. I fa un parell de setmanes vam tenir l’oportunitat de descobrir ORIENTAST, un projecte del celler Estol Verd (a Rodonyà, Tarragona). Aquí, la Sara i el Gerard, no només es dediquen a la vinya i a elaborar fantàstics vins, sinó que a més a més han ideat una proposta que combina senderisme amb tast de vins, apte i interessant per tots els membres de la família. Us intriga la idea?

Partint del centre del poble de Rodonyà ( punt de partida i de trobada amb la Sara), comencem l’aventura. Per una banda, abans d’arribar ens vam descarregar l’APP ORIENTAST (disponible només per ANDROID), que fa de fil conductor de l’activitat. Com funciona? Doncs, s’introdueix un codi i s’escull un itinerari de les tres possibles: ruta Sumoll, Syrah o Xarel·lo. Deixeu-vos recomanar, ja que totes les rutes són aptes per fer amb nens ( entre 2 i 3km) i circulars, acabant al celler, on podreu conèixer una mica més la seva producció.

 

Depenent de l’època de l’any els paisatges varien, però gaudireu amb qualsevol de les tres proposades. Camins fàcils de seguir, amb indicacions clares i gaudint de una natura variada i canviant.

Un cop decidit l’itinerari, la Sara ens va facilitar una motxilla amb els indispensables per fer la ruta sense problemes! dues copes de plàstic ( pels adults del grup), un llevataps, dos ampolletes d’aigua i una bossa de patates.

L’objectiu de l’activitat? Utilitzant l’app com a guia, hem de buscar i trobar tres ampolles de vi amagades per la ruta. El mòbil ens delimitarà al mapa la zona per fer la recerca, i un cop trobada l’ampolla ben resguardada en una funda/nevera térmica , els adults procedim a fer el tast. Per poder continuar, haurem de contestar un parell de preguntes sobre el vi degustat, fent referència a color, aroma,… Un cop contestat el petit test, podrem buscar sobre el mapa on està la següent ampolla!

 

Prepareu-vos per gaudir tots junts d’una excursió divertida, relaxada i tot gaudint d’uns vins que no us deixaran indiferents. Aixó si, potser us tocarà treballar de valent per trobar les ampolles però tot esforç té la seva recompensa.

 

Activitat recomanada per gaudir en família o amb amics! Prepareu-vos per unes 2/3 hores d’excursió. Nosaltres hi vam anar un diumenge de matí, però si contacteu amb la Sara us passarà informació de quan tenen disponible. Tot i ser unes rutes senzilles, com veieu a les fotos, nosaltres vam portar la motxilla portanadons, ja qué no es pot fer amb el cotxet.

Què gaudiu família!