Tarragona – Conjunt arqueològic Tàrraco

Tarragona – Conjunt arqueològic Tàrraco

Vivint a la Costa Daurada, tenim el privilegi no només d’un entorn natural preciós, però a més a més la sort de gaudir d’un patrimoni increïble. Si us plantejeu una visita a Tarragona i voltants amb els petits, ja podeu planificar perqué serà difícil arribar a tot en un dia!

Si voleu anar ben informats, o preparar la visita amb els petits, aquí teniu l’enllaç del Museu d’Història de Tarragona . No es tracta d’un museu sinó del conjunta declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que depén de l’Ajuntament. També teniu altres monuments que depenen d’altres organismes com el Museu Arqueològic o la Necròpolis Paleocristiana, que són gestionades per la Generalitat de Catalunya.

Per organitzar la visita, teniu per una banda els diferents recintes i monuments dins la ciutat. Si voleu evitar un dels problemes majúsculs que té Tarragona, la falta d’aparcament i uns aparcaments amb preus desorbitats, podeu venir en tren. En aquest cas, fent una mica de pujada, però amb vistes al mar, arribareu a l’AMFITEATRE ROMÀ.

     

 Només l’exterior ja és al·lucinant. Entrar val la pena, és una aventura pels més petits, que podràn seure a les grades o baixar a l’arena i lluitar com gladiadors!

Just a sobre de l’amfiteatre teniu el Balcó Mediterrani, amb vistes al mar, i des d’on podeu optar o bé per agafar el trenet turístic davant del Casino, que us farà una volta per la ciutat ( bona idea, ja que la ciutat està construïda sobre un turó i tot i que les distàncies són assequibles, les pujades i baixades pronunciades i cansen), o bé podeu seguir a peu i entrar al Casc Antic.

                

  Pel casc antic, o Part Alta com se la coneix a Tarragona, teniu moltíssim per fer i veure. La Capçalera del Circ Romà us donarà la benvinguda davant mateix de la parada del trenet turístic. Podeu entrar per la seva imponent capçalera, o podeu accedir també pel Pretori.

    

  A través de túnels i arcs, de per si ja una aventura molt xula pels petits de casa, podreu passar d’un recinte a un altre, i si pujeu fins a dalt del Pretori tindreu una panoràmica fantàstica.

       

 

Sortint del Pretori sortireu a la plaça del Rei i us trobareu amb el Museu Arqueològic (MNAT). El MNAT, que també gestiona la Necròpolis Paleocristiana, i els recintes de la Vil·la Romana dels Munts ( Altafulla) i la Vil·la de Centcelles (Constantí) mereix una publicació apart. Tot i que crec que el Museu necessita una actualització i adaptació a les famílies, si que ofereix un seguit de propostes ( activitats i tallers) durant tot l’any especialment dirigides a famílies o nens.

         

 Aprofiteu per passejar per la part alta, per tot arreu hi trobareu vestigis i records del passat romà de la ciutat, que va ser capital de l’imperi durant un temps, quan l’emperador August hi va residir per motius de salut.

La nostra recomanació us portaria fins el passeig arqueològic, que ressegueix part del perímetre de la Muralla.

Si veniu a Tarragona en cotxe, una idea es aprofitar i per exemple anar a dinar al parc EcoHistòric del Pont del Diable o Aqüeducte romà. Ben aviat una publicació amb recomanacions i com arribar, però imprescindible cotxe.

      

 Esperem que gaudiu de la Tarragona Romana. A nosaltres ens encanta!!