Tarragona – Parc Ecohistòric del Pont del Diable

Tarragona – Parc Ecohistòric del Pont del Diable

Si fa poc us proposaven una visita pel centre de Tarragona per visitar tot el patrimoni romà, avui us recomanem una excursió a les afores de la ciutat, en plena natura, per visitar el Pont del Diable o l’aqüeducte romà. En el parc podeu o bé fer una visita, portar un picnic o  fins i tot iniciar rutes a peu o en bici.

Per arribar al parc teniu dos opcions: si veniu de Barcelona per l’AP7, teniu just abans de la sortida de Tarragona, una zona de descans amb accés al aqüeducte. El podeu creuar per dalt caminant, i arribar a la zona del parc.

També podeu sortir de l’autopista, i per la N240 direcció Valls trobareu un aparcament. No és gaire gran, però no hi ha moltes alternatives. El parc es troba just al costat de la carretera.

Un cop accediu al parc per l’entrada ( l’accés per ara és gratuït) us trobareu amb un petit jardí a la vostra esquerra i diferents plànols informatius de la zona a la vostra dreta. Si continueu teniu dos opcions: a mà dreta un camí que baixa us portarà fins els peus de l’aqüeducte. Podeu fer una petita volta circular, aprofitant i pujant pels camins senyalitzats per arribar fins a la part superior del pont.

          
 

El camí per arribar fins l’aqüeducte es planer i ample, accessible amb cotxet fins i tot. Davant del pont trobareu una gran explanada. Per pujar fins a la part superior s’ha d’anar per caminets i turons no accessibles amb cotxet. Recomanem fer la visita amb motxilla portanadons!

En el mateix recinte trobareu una zona de picnic amb 4 taules de pedra, així com ja farà més d’un any que hi ha en funcionament un bar/restaurant.

Tots els primers dissabtes de cada mes podreu apuntar-vos com a familia a les visites guiades per conèixer el patrimoni tant històric com natural del parc. El punt de trobada és a la Portalada del Parc a tocar de l’aparcament. L’accés al parc és des de la N-240 direcció a Valls. El preu inclou una activitat de 2 h. Cal reservar amb antel·lació a  visites@pontdeldiabletarragona.com   o trucant a  635 633 871 i 655603021 . Els preus:  Adults 5 €,  Nens 3 € (a partir de 3 anys i fins a 12 anys) (els nens no es comptabilitzen ni paguen fins a de 3 anys i en totes les edats corren a càrrec dels adults).

En tot cas, us ho podeu programar com una sortida de matí, una excursió de dia, una trobada amb amics o una escapada.

Sigui quina sigui la vostra opció, els petits de la casa gaudiran moltíssim. Hi ha molt d’espai per correr, explorar i investigar.

Que gaudiu familia!