Torredembarra – Els Muntanyans

Torredembarra –  Els Muntanyans

Fins no fa gaire ens passava una cosa: sempre que volíem organitzar una sortida o una excursió, la nostra tendència era a planificar amb el cotxe en ment. Gràcies a la curiositat i el projecte quefemfamily que ha despertat en nosaltres ganes de conèixer el nostre territori, fem realment grans descobertes, a tocar de casa.

La reserva natural dels Muntanyans, és un espai d’interès natural que s’hi pot accedir caminant des del poble de Torredembarra. Es troba a tocar de l’estació de tren i de la parada de busos, per la qual cosa, hi podríeu afegir l’aventura de fer servir transport públic!!

                                                  

Com ve ens expliquen a la web de turisme de Torredembarra “Els Muntanyans és un espai natural de Torredembarra circumscrit a l’àrea protegida Platja de Torredembarra i Creixell, inclosa a la vegada en una platja de set quilòmetres de longitud compartida amb les poblacions de Creixell i Roda de Berà. El seu principal valor és el de conservar ecosistemes (dunes i maresmes sobretot) ja desapareguts a pràcticament tota la costa catalana”

                                                       

Els petits de casa hi van sovint amb l’escola, per la qual cosa tenim l’afegit que coneixen l’entorn. Un dels accessos principals els trobareu a tocar de la platja, un descampat on podreu deixar el cotxe i trobareu una torre d’avistament d’ocells. Hi ha dos camins, a dreta i esquerra de la torre des d’on podeu començar l’itinerari. D´al·licients pels més petits hi teniu l’avistament d’ocells, la recerca dels ànecs i altres espècies típiques d’aquest entorn natural com l’escarabat piloter, la sargantana cua-roja o el corriol.

                                                             

Es poden fer diferents rutes, de diferent durada, algunes conectades entre si o a través de la platja. En el nostre cas, les fotografíes són de la primavera i d’una ruta circular molt curteta, de menys de 2 km, apta per fer amb un cotxet i on observareu dos estanys.

                                  

Les rutes estan molt ben senyalitzades, i trobareu plafons informatius a molts punts, tant d’inici com pel recorregut.

Des del patronat de turisme han editat una guía amb diferents propostes. A més a més el primer diumenge de casa mes podreu gaudir d’una visita guiada gratuïta. El punt de partida és Cal Bofill (la caseta blanca entre el club nàutic de Torredembarra i l’inici del passeig marítim) a les 10:30.

Gaudiu familia!