Torredembarra – Visitant el Far

Torredembarra – Visitant el Far

A vegades no cal marxar lluny per descobrir joies amagades ben a prop de casa. Una de les experiències “locals” que més ha fascinat per igual als grans i als petits de la nostra família ha estat la visitat al Far de Torredembarra.

            

 

Situat a sobre del Roquer, arribar-hi ja és part de l’aventura. Teniu vàries opcions. Podeu deixar el cotxe a la zona d’aparcament de la roca foradada ( tot just a l’exterior del port esportiu) i fer una petita excursió fins al far. Aquesta és segurament l’opció més recomanada sobretot si teniu petits a partir dels 5 anys. És part del camí de ronda, i voreja el mar. Tindreu unes vistes precioses.

Amb més petits o si teniu el temps just i no voleu fer la petita excursió, podeu arribar amb cotxe fins a la zona de la cala Canyadell, on podeu deixar el cotxe ( amb més dificultat al juliol i/o agost) i caminar uns metres fins al far.

Per accedir a la visita guiada del Far, cal fer una reserva prèvia amb l’oficina de turisme. Podeu accedir-hi aquí  

Els preus són molt assequibles, i pujar per les escales fins a la part superior, val molt la pena, sobretot si us acompanya un dia assolellat i seré.

    

  Es tracta de l’última far construït al s. XX, un símbol del poble mariner i una imatge clàssica de postal. Amb paciència la pujada no es gaire pesada, i les vistes després compensen.

La visita en si amb la petita excursió per la zona del roquer o visitant la cala canyadell ens pot suposar un parell d’horetes. Aprofiteu si veniu fins al Baix Gaià, per conèixer la zona humida dels Muntanyans a Torredembarra, reserva natural amb passarel·les i camins, on trobareu torres d’avistament d’ocells i panells informatius. Molt recomanada amb petits, així com també la visita a la Desembocadura del Gaià a Altafulla, aprop de Tamarit. Una meravella que val la pena visitar tot l’any, habilitada com a ruta dels sentits per fer en familia.  També trobareu diferents propostes per la zona, com visitar castells o  fer parts del camí de ronda vora el mar.

Que gaudiu familia!