Vilanova i la Geltrú – Museu del Ferrocarril

Vilanova i la Geltrú – Museu del Ferrocarril

En el cas del Museu del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú, l’aventura pot començar decidint anar-hi en tren. L’estació actual està fantàsticament situada al centre, al costat del Museu i a poques passes d’un altre Museu, el Víctor Balaguer, pendent d’una propera visita!

En el nostre cas, i justets de temps vam decidir anar en cotxe. El museu està ben senyalitzat i l’únic inconvenient que vam trobar va ser dificultat per aparcar.

A l’entrada mateix, un tren com sortint de la pared ens dona la benvinguda. Bon presagi del que es pot veure, observar, tocar i gaudir un cop dins del museu.

A l’entrada ens van facilitar material pels més petits de la casa, una maqueta per muntar i pintar de paper. També ens van comentar que els caps de setmana, es fan una sèrie d’activitats de forma regular adreçada al públic familiar: els contes al tren ( conta contes pujats dins un tren), el petit recorregut en una màquina de vapor i la visita dels trens especials.

Durant la nostra visita vam poder veure per dins un tren de passatgers de luxe, amb recreacions de l’època i tota mena de detalls que feien molt realista la visita.

 

Trobareu dos espais molt diferents: un l’interior amb zona infantil, lloc de descans, serveis i botigueta de records.

Un cop a l’exterior, impresiona la col·lecció de màquines i vagons. Alguns molt curiosos i una zona especial dedicada al Talgo.

També hi trobareu una zona infantil amb jocs i zona de pícnic amb taules.

Un museu recomanadíssim, apte per anar-hi amb el cotxet. La zona exterior dona molt de joc, ja que apart de veure les imponents màquines i vagons, alguns estàn adaptats i s’hi projecten petits documentals, o es poden visitar per dins i tocar i experimentar. Tot un encert!